Finnvedens samordningsförbunds logga

Kompetensutveckling

Förbundet bjuder regelbundet in till kompetensutveckling för anställda hos medlemmarna och andra intresserade. På denna sida publiceras inbjudningar till kommande samlingar och bildspel mm från genomförda samlingar.

Alternativ till våld

Torbjörn Bergland berättade 21 april 2023 om enheten Alternativ till våld vid Region Jönköpings län. Han fokuserade särskilt på hur våldsutövare fungerar och vilka former av stöd som finns för dem. Samlingen var en del av samordningsförbundens arbete med att, på uppdrag av regeringen, medverka till tidigare upptäckt av våld i nära relationer.

Information om regeringsuppdraget

Frågeformulär som används i förbundsfinansierade insatser

Bildspel från samlingen 21 april Powerpoint, 7.7 MB.

Två föreläsningar med fokus på motion vs psykisk hälsa

Två frukostseminarium - ett i Värnamo och ett i Gislaved ägde rum i mitten på mars 2019. Fredrik Ståhlfors, överläkare på Psykiatriska kliniken i Värnamo föreläste om motion och träning och hur det positivt påverkar dig. När du rör på dig blir du inte bara piggare och mår bättre. Träning påverkar även koncentrationen, minnet, sömnen, kreativiteten och stresståligheten – till och med din personlighet och intelligens. Du tänker helt enkelt snabbare och kan lägga i en extra ”mental växel” till exempel för att kunna koncentrera dig när det är stökigt runt omkring dig. Och alla som rör på sig får de här fördelarna – barn, vuxna och äldre.
Seminarierna var välbesökta och uppskattade.

Här hittar ni Fredriks bildspel

Motion och psykisk hälsa Powerpoint, 804 kB.

V