Finnvedens samordningsförbunds logga

Kompetensutveckling

Förbundet bjuder regelbundet in till kompetensutveckling för anställda hos medlemmarna och andra intresserade. På denna sida publiceras inbjudningar till kommande samlingar och bildspel mm från genomförda samlingar.

Alternativ till våld

Torbjörn Bergland berättade 21 april 2023 om enheten Alternativ till våld vid Region Jönköpings län. Han fokuserade särskilt på hur våldsutövare fungerar och vilka former av stöd som finns för dem. Samlingen var en del av samordningsförbundens arbete med att, på uppdrag av regeringen, medverka till tidigare upptäckt av våld i nära relationer.

Information om regeringsuppdraget

Frågeformulär som används i förbundsfinansierade insatser

Bildspel från samlingen 21 april Powerpoint, 7.7 MB.

Utbildning i progressionsmätningsverktyget SKAPA

Förbundet kommer erbjuda utbildning i progresionsmätningsverktyget SKAPA. En utbildningomgång genomfördes under december 2022. VI kommer erbjuda fler tillfällen under våren 2023.

Samverkansutbildning

Vi erbjuder samverkansutbildning under hösten, se separat inbjudan. Utbildningen kommer att vara vid två halvdagar.


Inspirationseftermiddag med Sara/Claes

Den 9 maj 2019 bjöd vi in till en spännande föreläsning, "Från Man till Människa".

"Mångfald är en kunskapsfråga och vi alla har brister i den. Även jag har brister i den kunskapen. Jag vet t.ex inte ens hur jag ska presentera dagens föreläsare! Är det en manlig eller kvinnlig föreläsare? Ska jag säga hon eller han - eller kanske ”hen”? Är det Claes eller Sara - eller kanske SaraClaes som ska föreläsa? Jag vet inte - så jag säger bara "Välkommen" till dagens föreläsare"


Här finns länk till SaraClaes hemsida och bildspel

http://www.saralund.se/bild/ Länk till annan webbplats.Två föreläsningar med fokus på motion vs psykisk hälsa

Två frukostseminarium - ett i Värnamo och ett i Gislaved ägde rum i mitten på mars 2019. Fredrik Ståhlfors, överläkare på Psykiatriska kliniken i Värnamo föreläste om motion och träning och hur det positivt påverkar dig. När du rör på dig blir du inte bara piggare och mår bättre. Träning påverkar även koncentrationen, minnet, sömnen, kreativiteten och stresståligheten – till och med din personlighet och intelligens. Du tänker helt enkelt snabbare och kan lägga i en extra ”mental växel” till exempel för att kunna koncentrera dig när det är stökigt runt omkring dig. Och alla som rör på sig får de här fördelarna – barn, vuxna och äldre.
Seminarierna var välbesökta och uppskattade.

Här hittar ni Fredriks bildspel

Motion och psykisk hälsa Powerpoint, 804 kB.

Text