Finnvedens samordningsförbunds logga
Välfärdsguiden

Välfärdsguiden

Nu lanserar vi Välfärdsguiden i Finnveden-området!

Länk för att se lanseringen och info om Samverkansteam Finnveden och IT-spåret i efterhand. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Välfärdsguiden samlar insatser och aktiviteter från flera olika aktörer men som alla strävar efter att skapa bättre förutsättningar för individen.


Det svenska välfärdssystemet är utvecklat för att ge dig det stöd du behöver. Information och stöd kommer från många olika håll vilket kan göra det svårt att hitta rätt. Välfärdsguiden kan guida dig genom systemet och hjälper dig att komma fram till rätt stöd. valfardsguiden.se Länk till annan webbplats.

Med hjälp av hittaguiden kan du få information om vägval som passar dig och din situation. Du kan också läsa livsberättelser om andra som varit i liknande situation som du. Dessutom kan du få svar på de vanligaste frågorna om välfärden.

Som medarbetare i offentlig verksamhet eller andra organisationer som jobbar med målgruppen kan du också få stöd och hjälp i att lotsa individen rätt eller hitta kontaktuppgifter till samverkansparter, både lokalt och nationellt

Länk till Samverkanskoppen om Välfärdsguiden som visades i maj 2023. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Insatskatalogen lanserades 2021 här i Finnvedens samordningsförbund. Då fanns totalt 151 insatser som berörda boende i Jönköpings län. Fler insatser fylls på efter hand.

Länk till Insatskatalogen Länk till annan webbplats.

Kort informationsfilm om Insatskatalogen Länk till annan webbplats.