Höglandets samordningsförbunds logga
En trädgren som hänger ut över vatten.

Samverkan för allas delaktighet i samhället

Psykiatriveckan 2023

13-17 november anordnas årets psykiatrivecka. Under veckan fnns möjlighet att ta del av digitala föreläsningar och presentationer samt delta i aktiviteter tillsammans med andra. Här kan du se hela programmet för Psykiatriveckan 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Du som vill ta del av föreläsningarna i efterhand kan se inspelningar på hemsidan.

Psykiatriveckan arrangeras av Region Jönköpings län i samarbete med flera av länets kommuner, patient- och brukarorganisationer, församlingar, studieförbundet Sensus och Studeiförbundet vuxenskolan samt Höglandets Samordningsförbund.

Här kan du ladda ner en poster med information om Psykiatriveckan 2023 Pdf, 926.9 kB, öppnas i nytt fönster. för att skriva ut eller sprida i ditt nätverk.

Nu finns kurskatalog för Recovery College hösten 2023 publicerad

Kurskatalog Recovery College Pdf, 10.6 MB.

Recovery College är till för dig som

  • upplever psykisk ohälsa
  • är närstående
  • är personal inom psykiatrin
  • har intresse och engagemang för psykisk hälsa.

Recovery college görs i samverkan mellan Region Jönköpings län och länets 13 kommuner. Kurserna finns på olika platser i Jönköpings län och är till för att skapa en arena till stöd för återhämtning och kompetensutveckling. Kurserna kostar inget.

Vill du veta mer om Recovery College kan du anmäla dig till ett digitalt informationstillfälle torsdag 17 augusti Kl. 16.30 - 18.00, länk till anmälan Länk till annan webbplats..

Du kan läsa om Recovery College i Jönköpings län på Regionens hemsida. Länk till annan webbplats.

Logotyp Välfärdsguiden

3 maj lanserades Välfärdsguiden

Onsdag den 3 maj lanserades Välfärdsguiden för Höglandets samordningsförbund. I samband med lanseringen visades en Samverkanskopp där du får veta mer om Välfärdsguiden.

Välfärdsguiden är en smart, tillgänglig och digital tjänst som guidar dig genom välfärdssystemet. Den är till för alla - för dig som söker stöd, för anhöriga och för personal på myndigheter. Här finns samlad kunskap och tips om insatser som leder till självständighet, egen försörjning, god hälsa och balans i livet.

Här kan du söka efter vägval och få förslag på vad som kan passa dig. Du får en bra helhetsbild och insyn i olika former av stöd.

Du kan hitta information och kontaktuppgifter till olika vägval. Dessutom kan du få svar på vanliga frågor och läsa om andra som varit i liknande situation.

Länk till Samverkanskoppen om Välfärdsguiden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Recovery College 2023

Nu finns kurskatalogen för Recovery College 2023 Pdf, 7.2 MB, öppnas i nytt fönster. tillgänglig och du kan anmäla dig som deltagare. Recovery College är till för dig som

  • upplever psykisk ohälsa
  • är närstående
  • är personal inom psykiatrin
  • har intresse och engagemang för psykisk hälsa.

Recovery college görs i samverkan mellan Region Jönköpings län och länets 13 kommuner. Kurserna finns på olika platser i Jönköpings län och är till för att skapa en arena till stöd för återhämtning och kompetensutveckling.

Du kan läsa mer om Recovery College i Jönköpings län på Regionens hemsida Länk till annan webbplats..

Nationella rådets grundutbildning

Nu finns det möjlighet att boka plats på nationella rådets digitala utbildning för styrelseledamöter i samordningsförbund.

Utbildningen är 3,5 h och det finns 5 tillfällen att välja på under året.

Mer information och länk till anmälan Länk till annan webbplats.

Nyheter

Våra medlemmar

Arbetsförmedlingens logga
Försäkringskassans logga
Region Jönköpings läns logga
Aneby kommuns logga
Eksjö kommuns logotyp i färg
Nässjö kommuns logga
Tranås kommuns logga
Vetlanda kommuns logga
Sävsjö kommuns logga