Finnvedens samordningsförbunds logga

Nya Samverkansteam Finnveden är igång

I juni tog styrelsen beslut om en basverksamhet som ska finnas i varje kommun och som är en långsiktig insats under ständig utveckling.

Samverkansteamen kommer bli en av de stora grundstenarna som förbundet är med och finansierar och stöttar.

Läs mer på Samverkansteam Finnveden egen sidaVälkommen till oss Viktoria

Viktoria Önneby kommer ersätta Lisa Edvinsson som verksamhetsutvecklare i Finnvedens Samordningsförbund. Viktoria börjar sin tjänst den 6 december. Lisa finns kvar halvtid året ut.

Här följer en kort intervju där vi tar Viktoria på pulsen lite för att ni ska lära känna henne.

Viktoria Önneby

Vem är du?

Jag heter Viktoria Önneby och bor tillsammans med min familj på en gård i en liten by strax utanför Vaggeryd. Familjen består av två vuxna och fyra snart vuxna söner. När jag får en stund över tycker jag om att träna, umgås med vänner eller lyssna på en god bok.

Vad har du arbetat med?

Utbildade mig till arbetsterapeut, examen 2000, och har sedan dess arbetat både inom äldreomsorg, slutenvård, kommunala arbetsmarknadsenheter, Arbetsförmedling och nu senast på Erikshjälpen Second Hand i Värnamo. Störst erfarenhet har jag av arbetsrehabiliterande insatser i kommunal regi, något som jag jobbat med sedan 2009. Har haft förmånen att få jobba med lite olika uppdrag och i olika projekt vilket gett mig en bredd inom mitt yrkesområde.

Har du kommit i kontakt med samordningsförbundens arbete tidigare?

Har en långvarig relation till Samordningsförbundet. Har genom åren fått delta i olika utbildningar och insatser som arrangerats av samordningsförbundet, så som ARENA, Supported Employment, MI med mera. Startade och drev projekt Supported Employment Nyanlända till hösten 2020. Så jag har även fått en inblick i hur det är att skriva projekt, ansöka om medel. driva och presentera/redovisa inför styrgrupper och styrelse i förbundet.

Vad tycker du ska bli spännande med detta nya uppdrag?

Det är så mycket spännande på gång i förbundet! Samverkansteam, SKAPA/BIP med mera. Ser fram emot att få sätta mig in mer ordentligt både kring det som hänt de senaste åren och det nya som är på gång just nu. Tycker att det ska bli roligt att få lära känna alla som är med och bidrar på olika sätt, att få komma ut i verksamheterna och lära mig mer! Samverkan är något levande som måste få möjlighet att följa med det som sker om det ska upplevas vara till nytta både för individen och för organisationerna/verksamheterna. Det kommer bli en utmaning att hänga med i allt som händer runt om i landet och i världen inom samordningsförbundets områden och jag hoppas att jag kan vara med och bidra till en positiv utveckling.

Till sist har du någon dold talang som kan vara bra att veta om?

Måste säga att jag är en superb fotbollsmorsa, alla kategorier! Bra på att köra till matcher, sälja korv och heja lagom högt under matcherna.

 

Vad är ett Samordningsförbund

Samordningsförbund ger stöd till gemensamma insatser och annan samverkan mellan medlemsorganisationerna. Förbundens arbete syftar till att hjälpa personer i yrkesverksam ålder som har behov av stöd från flera av medlemmarna att få eller förbättra förmågan att arbeta. Förbundet driver ingen egen verksamhet utan bedriver en finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet. Lagstiftningen förkortas ibland Finsam.

Finnvedens samordningsförbund består av sex medlemmar:

  • Arbetsförmedlingen
  • Försäkringskassan
  • Gislaveds kommun
  • Gnosjö kommun
  • Värnamo kommun
  • Region Jönköpings län

Förbundet leds av en styrelse och förbundschef.
 
Här på hemsidan berättar vi mer om förbundet och om de verksamheter och aktiviteter som genomförs med stöd av förbundet. Välkommen att kontakta oss!

Läs gärna mer i denna folder om förbundet Pdf, 589.8 kB.

Se gärna den korta filmen Tillsammans gör vi skillnad! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nyheter

Våra medlemmar

Arbetsförmedlingens logga
Försäkringskassans logga
Region Jönköpings läns logga
Gislaved kommuns logga
Gnosjö kommuns logga
Värnamo kommuns logga